Fint apelsinris

Fint apelsinris
Foto: TV4
Jul

En traditionell juldessert, men lika god när som helst på året. Har du färdig risgrynsgröt, använd den som bas och smaksätt med vaniljsocker och apelsin.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl grötris
  • 2 dl outspädd apelsinjuice
  • 2 msk strösocker
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 apelsiner
  • 0,5 påse mandelflis
  • lite flagad blockchoklad

Gör så här

  1. Koka riset klart med lättsaltat vatten. Låt det kallna och blanda det med 1/3 av juicen. Sockra efter smak.
  2. Vispa upp grädden, smaksätt med vaniljsocker och blanda den med riset. Skala och skiva apelsinerna.
  3. Blanda hälften av apelsinerna med riset i en skål och använd resten till garnering. Rosta mandeln i torr stekpanna och strö över. Toppa med riven blockchoklad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept