Fin apelsinkaka

Fin apelsinkaka
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 200 g margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl kaffegrädde
  • Glasyr:
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 krm kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och brödströ en kakform. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder. Rör ned apelsinskalet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned varvat med grädden.
  2. Slå smeten i formen. Grädda på nedersta falsen ca 50 min.
  3. Blanda glasyren och slå den över kakan när den kommer ur ugnen. Vänd upp kakan och pudra med florsocker när den kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept