Filodegspaj med champinjoner och kantareller

40 m
4
Filodegspaj med champinjoner och kantareller
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Filodegspaj

  • 500 g filodeg, kall
  • 0,5 dl rapsolja
  • 200 g skogschampinjon, hackade
  • 100 g kantareller, färska, blötlagda torkade eller på konserv
  • 5 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 200 g sojabönor, tinade
  • 1 msk mjöl
  • salt
  • ev vitvinsvinäger

Tillbehör

  • rostade pumpafrön
  • sallad

Gör så här

  1. Stek all svamp i en stor kastrull med olja och en nypa salt. Låt steka i ca 4 minuter. Ha sedan i vitlök, chili och purjolök och stek på mediumvärme i ca 5 min.
  2. Slå sedan på vattnet, grönsaksfonden och de koka sojabönorna, låt koka ihop i ytterligare 5 min.
  3. Häll i mjölet och blanda ut ordentligt, smaka av med salt och möjligen några droppar vitvinsvinäger.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Pensla en ugnssäker form med olja, lägg ett lager filodeg, pensla igen, på med filodeg och repetera tills all filodeg ligger i formen. Häll i fyllningen i formen, vik in filodegskanterna över fyllningen och grädda i ugnen i ca 25-30 min.
  6. Ta ut och toppa med pumpafrön. Servera gärna med en fräsch sallad. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept