Filmjölksbröd med lingon

POPULÄRT
koket.se
Filmjölksbröd med lingon
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Filmjölksbröd med lingon

9 ingredienser

1 h 20 min

Snabbt och lättbakat bikarbonatbröd med filmjölk, olika goda fröer och lingonsylt för lite sötma. Brödet behöver varken knådning eller jäsning, bara rör ihop ingredienserna, grädda och njut av nybakat bröd.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bröd
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en bakform på 1,5 liter med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt fil och lingonsylt. Rör till en jämn tjock smet.
  4. Fördela degen i formen. Strö över lite grovt rågmjöl på toppen.
  5. Grädda 60 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Låt brödet vila 10 minuter i formen. Ta sedan ut det ur formen och låt svalna helt innan du skär upp det.