Filips marinerade kycklinglubbor med ris och syrlig sallad

Filips marinerade kycklinglubbor med ris och syrlig sallad
Foto: TV4

Filips marinerade kycklinglubbor med ris och syrlig sallad

21 ingredienser

Smakrika kycklingben serverade en enkel sås på crème fraiche och vitlök, syrlig sallad och ris lagat som i Mellanöstern med vermicelli. Vemicelli är tunn krossad spaghetti som först får fräsa och få lite färg i kastrullen innan man tillsätter och kokar med riset.

Ingredienser

portioner
  • 4-5 kycklingklubbor

Marinad

  • 1 dl matolja
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 2 tsk chilipulver
  • 1,5 tsk farinsocker
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Ris med vermicelli

  • 1 dl pasta vermicelli
  • 3 msk matolja
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Sallad

  • 0,5 rödlök
  • 0,5 tomat
  • 0,5 gurka
  • 0,5 kruka färsk persilja
  • 1 sivripaprika
  • 2 msk citronsaft, färskpressad

Vitlökssås

  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl crème fraîche

Gör så här

Kyckling

  1. Blanda matolja med dijonsenap, chillpulver, farinsocker, finriven vitlök, en nypa salt och peppar till en marinad.
  2. Blanda kycklingen med marinaden. Låt marinera minst 30 minuter.
  3. Lägg klubborna i en airfryer. Tillaga ca 25 minuter på 225 grader.

Ris med vermicelli

  1. Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare.
  2. Fräs vermicelli i matolja i en kastrull till vermicellin får en gyllene färg. Häll på riset och blanda runt. Häll på kokande vatten och salt.
  3. Lägg på lock och låt koka på svag värme tills riset är fluffigt, ca 20 minuter. häll därefter i valfri mängd salt.

Sallad

  1. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka tomat, gurka och persilja. Skär sivripaprikan i tunna skivor. Blanda ihop tomat, gurka, lök, persilja och sivri med färskpressad citronsaft. Salta efter smak.

Vitlökssås

  1. Skala och riv vitlöksklyftorna fint. Rör ihop vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med ris, sås och sallad.