I samarbete med Coca-Cola

Filips American Club Sandwich

15 m
2
Sandwich Filip Poon Coca cola
Foto: Angelica Söderberg
15 m
2

Du behöver

  • 6 skivor vitt fyrkantigt bröd
  • 200 g entrecôte, skivad i två delar
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 3 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 romansalladsblad
  • 1 tomat, skivad
  • 2 msk "Sweet Baby Ray BBQ-sås"
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Börja med den picklade löken. Blanda socker, vitvinsvinäger och vatten. Lägg ner den tunt strimlade löken, rör om och låt blandningen stå och dra.
  2. Ta ut köttet så att det kommer upp i rumstemperatur eller micra det i 30 sekunder om du har bråttom. Olja, salta och grilla eller stek köttet på hög värme. Vänd var 30:e sekund i ca 3 min. Ta köttet från värmen och låt det vila i 5min.
  3. Rosta brödet och skiva köttet i tunna strimlor. Montera sedan mackan så här: bröd, BBQ-sås, entrecôte, picklad lök, bröd, BBQ-sås, salladsblad, tomat och bröd.
  4. Serveringstips! Så här skapar du en perfekt serverad Coke till din Club Sandwich: Kyl din Coke så att den håller mellan 3 och 5ºC. Fyll ett högt glas till två tredjedelar med is och fyll upp med Coca-Cola. Garnera gärna glaset med en skiva citron.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Coca-Cola

Fler goda recept

Fler från Coca-Cola

Visa alla recept från Coca-Cola