Mitt köks plankstek

Mitt köks plankstek
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 plankor

Plankstek

  • 800 g hängmörad biff, skivad
  • 2 huvuden broccoli
  • 1 kg potatis
  • 2-3 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • muskotnöt, riven
  • 140 g bacon

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk socker
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 4 msk färsk dragon
  • 2 msk apelsinjuice
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta baconet tills det är knaprigt. Låt svalna och rinna av. Hacka sedan ner det i bitar.
  2. Sätt ugnen på 220 grader.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt potatisen ånga av på plattan.
  4. Koka upp grädde och smör.
  5. Pressa potatisen ner i den varma kastrullen.
  6. Blanda ner grädde, smör och äggulor. Smaka av med riven muskot. Vänd ner baconet. Fyll en spritspåse med potatisduchessen.
  7. Mixa krossade tomater, vitlök, tomater, socker, grönsaksbuljong och dragon i en mixer. Smaka av med apelsinjuice, salt och peppar.
  8. Koka upp 2 liter saltat vatten. Dela broccolihuvudena på mitten och koka i 2 minuter.
  9. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med salt och peppar. Stek med smör 2 minuter på varje sida, lägg köttet i mitten på plankan.
  10. Spritsa potatisduchessen runt om och lägg på den kokta broccolin på ena hörnet.
  11. Slå tomatsåsen över köttet och baka i ugnen tills duchessen blir gyllenbrun, cirka 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept