Äppelglacerad fläskkotlett

Äppelglacerad fläskkotlett
Foto: TV4
Från Mitt kök

Äppelglacerad fläskkotlett med råstekta potatis med salladslök. Serveras med crème fraiche.

Se fler recept ur

Mitt kök


9 januari 2012
Visa mer

Du behöver

  • 1,2 kg fläskkotlett på ben
  • 2 s äpplen
  • 2 msk Äppelmarmelad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 knippe salladslök
  • 800 g potatis, fast
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st citron
  • 1 msk matolja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, stek med smör i en gjutjärnspanna tills löken börjar få färg.
  2. Tvätta och hyvla potatisen tunt, stek med löken tills potatisen blir mjuk.
  3. Tillsätt persilja, salt, peppar och ställ åt sidan.
  4. Värm försiktigt olivolja i en kastrull, rör ner marmeladen och vatten.
  5. Riv ner citronskal och smaka av med peppar.
  6. Skär kotletterna i fyra lika tjocka skivor, salta och peppra båda sidorna väl.
  7. Stek 5 minuter på varje sida på medelvärme, dra stekpanna åt sidan och glasera fläsket med marmeladen.
  8. Servera med en klick crème fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept