Skogssvamppytt

Skogssvamppytt
Foto: TV4

Du behöver

  • 200 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 st morötter
  • 2 st tomater
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 100 g inlagda betor
  • 800 g renskav
  • 300 g västerbottenost
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk crème fraiche
  • 4 msk smör
  • 2 msk pepparrot, riven
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sjud upp mjölk i en kastrull, Riv ner osten och mixa slät.
  2. Blanda i crème fraiche och låt stå i kyl i minst 30 minuter.
  3. Tvätta och dela ner svampen, stek med hackad lök och vitlök i smör.
  4. Skala och skär morötterna i 3 mm tjocka slantar, stek med svampen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg svampen på ett serveringsfat.
  7. Stek renskavet i en het stekpanna med smör.
  8. Smaka av med salt och lägg renskavet över svampen.
  9. Dela ner rödbetorna, tomater och tappa över faten, strö över persilja och riven pepparrot.
  10. Servera med västerbottenkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept