Pumpagnocchi med chèvre och salvia

Pumpagnocchi med chèvre och salvia
Foto: TV4

Du behöver

  • 700 g pumpa
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 st äggula
  • 100 g salvia, färsk
  • 2 msk smör
  • 200 g getost
  • 0,5 krm muskotnöt
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Skala och dela ner pumpan i jämnstora bitar.
  2. Koka sedan i saltat vatten tills pumpan är mjuk.
  3. Låt pumpan ånga och rinna av så att så mycket vätska som möjligt försvinner.
  4. Pressa pumpan med en potatispress och mixa sedan slät i matberedare.
  5. Blanda i äggulan och mjöl med pumpapurén.
  6. Ha i mjölet successivt tills du hittar en konsistens som passar.
  7. Forma till små gnocchis med hjälp av en sked.
  8. Koka gnocchin i saltat vatten, några i taget.
  9. När gnocchin flyter upp är den klar, fortsätt tills alla är kokta.
  10. Bryn smör i en stekpanna och hacka i salvia.
  11. När gnocchin är kokt så lägger du den i stekpannan tills dem blir glaserade av smöret och salvian.
  12. Riv över lite muskotnöt och smula över getosten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept