Bulgursallad

25 min
4
Bulgursallad
Foto: TV4
Från Mitt kök

En matig och god bulgursallad som serveras med rostad paprika och gräddfil.

Se fler recept från

Mitt kök.


8 juni 2011
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 st zucchini
  • 1 st paprika, röd
  • 1 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 4 msk oliver, svarta
  • 1 knippe persilja
  • 1 ask spenat
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st citron
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Olivolja, efter smak
  • Sherryvinäger, efter smak

Gör så här

  1. Koka upp grönsaksbuljong.
  2. Lägg i bulgur och låt koka i 7 minuter.
  3. Dra sedan kastrullen åt sidan och låt den stå och svalna ner.
  4. Hetta upp en stekpanna.
  5. Skär ner paprika, rödlök och zucchini i centimeterstora bitar.
  6. Rosta tillsammans med rosmarin i en torr stekpanna tills de blir mjuka och får en fin färg.
  7. Hacka persilja.
  8. Tärna ner tomater.
  9. Blanda sedan bulgur, tomater, persilja, oliver, rostade grönsaker och tomater i en bunke.
  10. Tillsätt några matskedar olivolja och sherryvinäger, smaka av med salt och peppar.
  11. Blanda ner spenat.
  12. Riv ner citronzest i gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  13. Lägg sedan blandningen i en skål och ringla över gräddfilsdressing.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept