Filbunke med färska bär

Filbunke med färska bär
Foto: TV4

Välj icke homogeniserad gammaldags mjölk till din filbunke, så bildas det ett trevligt, tunt gräddlager överst. Med extra grädde blir lagret tjockare och filbunken kaloririkare. Tips: Gör filbunkarna i plastglas så är de lätta att ta med på sommarutflykten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5 dl gammaldags mjölk
  • (1/2 dl grädde)
  • 1 dl filmjölk
  • 4 plastglass
  • jordgubbar
  • ingefära eller kanel
  • socker

Gör så här

  1. Blanda mjölk och grädde. Värm, utan att det kokar, till 90°. Om mjölken kokar vasslar den sig. Låt svalna till fingerljummet. Rör i filmjölken och fördela i plastglasen.
  2. Låt stå under handduk eller smörpapper i 12-24 timmar tills filbunken "stannat".
  3. Servera med färska bär eller bara ingefära/kanel och lite socker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept