Fetaost- och polentafylld paprika

Fetaost- och polentafylld paprika
Foto: TV4

De här paprikorna har fått en spännande fyllning av polenta och grönsaker. Receptet går utmärkt att dubblera till en härlig bufférätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl polenta
  • salt och malen vitpeppar
  • 400 g fetaost
  • 1 purjolök
  • 4 paprikor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp buljong och grädde och rör ner polentan. Rör om hela tiden, så att inga klumpar bildas. Sänk värmen och koka polentan till tjock gröt. Ansa, skölj och strimla purjolöken, rör ner den och osten i polentan. Krydda med salt och peppar.
  2. Skölj paprikorna, dela och kärna ur dem. Koka upp vatten i en kastrull och doppa paprikorna i det kokande vattnet. Spola av dem med kallt vatten. Fyll paprikorna med polentafyllningen.
  3. Baka paprikorna i ugnen i ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept