Festsallad med kyckling och banan

Festsallad med kyckling och banan
Foto: TV4

En vacker och lättlagad sommarsallad. Ett gott rosévin passar till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 bananer
  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor bit rotselleri
  • 2 salladshuvuden, gärna olika (här frisée och rosésallat)
  • 1 påse valnötskärnor

Salladssås:

  • 5 msk majonnäs
  • 5 msk grädde, uppvispad
  • 1 msk grönpeppar, finhackad

Gör så här

  1. Skär rent kycklingköttet och dela det i fina bitar. Skölj och dela salladen. Skala sellerin, skär den i små tunna strimlor och ge den ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten så att den blir mjuk men har kvar sin spänst. Låt den rinna av och svalna.
  2. Lägg upp vackert på ett fat. Skär bananerna i sneda skivor och lägg dem på fatet. Blanda dressingen och klicka den över sellerin. Garnera med valnötskärnor. Servera med sprödvarma baguetter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept