Fattiga riddare med Philadelphiastuvad svamp och skinka

Fattiga riddare med Philadelphiastuvad svamp och skinka

13 ingredienser

30 min

Perfekt lunch eller lättare middag på rostbröd som håller på att bli gammalt, en stuvning på svamp och Philadelphia toppad med en näve rucola.

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Fattiga riddare

  • formfranska [8 skivor]
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning

Stuvning

  • 250 g champinjoner
  • 200 g Philadelphia Original
  • 75 g parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • 100 g lufttorkad skinka
  • rucolasallad (alt. annat grönt)

Gör så här

  1. Hacka svampen och låt vattnas ur i en stekpanna. Tillsätt sedan smör och stek tills svampen fått lite yta. Tillsätt Philadelphia och låt gå ihop till en stuvning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Vänd ner brödskivorna en åt gången så de drar åt sig ordentligt av smeten.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek brödet tills det får en fin gyllene yta.
  4. Toppa de fattiga riddarna med stuvningen, lufttorkad skinka och rucola.
TIPS!
Tips från Philadelphia!
Spaghetti med krämig köttfärssås

Tips från Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som på något vis alltid lyckas bli över.

Läs mer