Fassans äppelkaka med vaniljsås

30 m
4
Fassans äppelkaka med vaniljsås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Äppelkaka

  • 1 kg äpplen, gärna svenska
  • ca 2 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 2 dl ströbröd
  • 100 g smör

Vaniljsås

  • 2,5 dl vispgrädde + 0,5 dl innan servering
  • 100 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva äpplena. Varva äpplena med socker, kanel och ströbröd i en form. Avsluta med hyvlat smör på toppen. Baka äppelkakan i ugn tills äpplena är mjuka och kakan fått fin färg, ca 20 minuter.
  3. Koka upp grädde med socker och vaniljstång. Vid kokning tillsätt äggulor, låt koka upp och ta av från plattan, låt svalna. Blanda sedan i 0,5 dl uppvispad grädde innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept