Färska jordgubbar med yoghurtsås

Färska jordgubbar med yoghurtsås
Foto: TV4

Har man smakat yoghurtglass så vet man hur gott bär och yoghurt är tillsammans. Vill man vara förståndig använder man lättyoghurt och hoppar över florsockret.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl naturell mild yoghurt
  • mynta eller citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Skölj och rensa jordgubbarna.
  2. Lägg hälften av jordgubbarna i en matberedare tillsammans med sockret och kör till mos. Tillsätt yoghurten. Blanda med ett par tag på momentläget.
  3. Skiva resten av jordgubbarna. Fördela yoghurtsåsen på portions-tallrikar, lägg de skivade jordgubbarna ovanpå. Garnera med färsk mynta eller citronmeliss och sikta över lite florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept