Färsk purjo med hollandaisesås

Färsk purjo med hollandaisesås
Foto: TV4

En festlig och delikat purjolökslåda som passar utmärkt till stekta fiskfiléer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 st tunna färska purjolökar
  • 1 paket färdig hollandaisesås
  • 1 dl vispgrädde
  • pressad citron
  • en nypa cayennepeppar
  • paprikapulver
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Dela purjon i knappt decimeterlånga bitar. Skölj och koka knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg i ugnsform.
  2. Sätt ugnen på 225°. Blanda hollandaise med uppvispad grädde, smaksätt med citron och cayenne. Bred såsen över purjon, pudra med paprika och gratinera tills ytan fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept