Färsfylld squash

Färsfylld squash
Foto: TV4

Squash fylld med en välkryddad färs är ett säkert kort. Tomatkross på sidan av förgyller det hela. Kolla att squashen är riktigt mjuk innan den tas ur ugnen.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st medelstora squash
  • salt
  • 400 g lamm- eller fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • 3 msk färsk mynta, hackad
  • rivet skal 1/2 citron
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl riven ost
  • 500 g krossade tomater med basilika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela squashen på längden, gröp ur kärnorna.
  2. Strö salt över och vänd dem upp och ned på papper 15-20 min. Torka sen av saltet och lägg dem på ugnsfat.
  3. Blanda allt till färsen och fördela i halvorna. Skeda det avrunna tomatkrosset vid sidan av.
  4. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 35 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept