Färsfylld paprika med tomatsås

Färsfylld paprika med tomatsås
Foto: TV4

Välj gärna olika färg på paprikorna så får du en färgglad rätt att servera!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 paprikor
  • 3 hg blandad köttfärs
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl rundkornigt ris
  • vatten eller gräddmjölk
  • lite riven ost
  • salt och peppar
  • Tomatsås:
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 l buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • ett par droppar tabasco
  • en aning vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra en ugnsfast form.
  3. Koka riset i ca 2 dl lättsaltat vatten.
  4. Skär ett lock av paprikorna och tag bort kärnhuset. Skär av en tunn skiva nedtill om det är svårt att få paprikorna att stå.
  5. Blanda färsen med samtliga ingredienser utom osten. Tillsätt så mycket vatten eller mjölk att färsen blir ganska lös. Fyll paprikorna med färsen och strö lite ost överst. Låt dem stå i ugnen 40-50 minuter, eller tills de känns färdiga.
  6. Fräs löken till såsen med margarinet så att den får färg och pudra sedan över mjölet. Späd med vätskan och rör om ordentligt. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av såsen noga med kryddorna. Låt den småkoka på lägsta värmen medan paprikorna står i ugnen.
  7. Slå såsen över paprikorna eller servera i en skål bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept