Färsbiffar med senapssås

Färsbiffar med senapssås
Foto: TV4

Gör gärna en stor sats biffar, när du ändå är i farten. Passa på när priset på färs är lågt. Sedan kan du variera såser och tillbehör efter humör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-500 g fläsk- eller blandfärs
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ägg
  • salt och malen svartpeppar
  • paprikapulver

Sås:

  • 2 dl grädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 1 msk hackad persilja
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i vattnet 5 minuter och blanda sedan färsen. Provstek gärna en liten klick för att kolla kryddningen.
  2. Forma små biffar och stek dem sakta klara på medelvärme.
  3. Vispa ur pannan med grädden och sila ner i en kastrull. Tillsätt senap, koka ihop en stund och slå såsen över biffarna. Strö på persilja och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept