Färsbiff med yoghurtinlagda grönsaker

Färsbiff med yoghurtinlagda grönsaker
Foto: TV4

En vanlig färsbiff av nötkött måste piggas upp ibland. Här har vi valt att göra det med en inläggning som sedan blandas med yoghurt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk vatten
  • 0,5 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • Grönsaker
  • 2 msk ättiksprit, 12%
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 100 g slanggurka
  • 100 g paprika
  • 100 g rödlök
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Koka ättika, socker och vatten och låt kallna. Skala rödlöken och strimla den, gurka och paprika. Häll lagen över grönsakerna och låt det stå och dra en stund. Häll av grönsakerna och blanda dem med matlagningsyoghurt.
  2. Skala och riv den gula löken. Lägg färsen i en bunke, häll på vattnet och blanda ner löken, krydda med salt och peppar. Forma 12 små biffar och stek dem i smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept