Fårostpaj med spenat och torkad tomat

Fårostpaj med spenat och torkad tomat
Foto: TV4

Till skillnad från vanlig pajdeg är filodegen nästan helt fettfri och mycket kalorifattig. Dessutom är den snabb eftersom man köper den färdig, antingen färsk eller fryst. Du hittar den i välsorterade livsmedelsbutiker och butiker med invandrarmat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 paket filodeg `a 270 g (6 ark)
  • 1 msk neutral olja
  • 250 g djupfryst bladspenat
  • 6 inlagda torkade tomater
  • 200 g grekisk fårost
  • 3 dl lättmjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 tsk salt
  • 3 ägg

Gör så här

  1. Börja med att ta fram filodegen ur frysen och veckla upp den. Värm ugnen till 225°.
  2. Förbered spenaten. Tina den i mikro eller låt paketet ligga framme. Dela bladen i stora bitar.
  3. Pensla pajformen med oljan. Använder du en pajform av teflon är detta onödigt. Klä formen med filodeg.
  4. Krama ur spenaten lätt och lägg i bottnen på pajen. Skär tomaterna i strimlor och lägg över spenaten. Smula över fårosten.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och muskot. Häll smeten över spenaten i formen. Jämna till/klipp bort filodeg som sticker upp över kanten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter tills pajen stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept