Farmors kåldolmar

Farmors kåldolmar
Foto: TV4

Det är lite pyssligt att göra kåldolmar, men väl värt det. Godast blir de med färsk sommarkål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 huvud vitkål

Färs:

  • 400 g bland- eller lammfärs
  • 0,5 tsk kryddpeppar
  • 1 dl kokta risgryn
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk muskot
  • ev. lite mjölk
  • soja
  • sirap
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet. Koka kålen i rikligt med saltat vatten cirka 10 minuter.
  2. Blanda färsen. Lossa kålbladen försiktigt och lägg på en skärbräda. Lägg cirka 2 msk färs på varje blad och rulla till dolmar.
  3. Bryn dolmarna i en panna med matfett. Lägg över dem i en ugnsform med skarven ner. Pensla över med lite soja och ringla sirap över. Stek cirka 45 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
  4. Servera dolmarna med lingonsylt och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept