Amerikansk kola- och jordgubbspaj

Amerikansk kola- och jordgubbspaj
Foto: Åsa Dahlgren
10

Du behöver

  • 1 burk kondenserad mjölk, sötad
  • 8 st digestivekex
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 200 g jordgubbar eller hallon, frysta eller färska

Garnering

  • jordgubbskulor

Gör så här

  1. Ta av pappret från konservburken.
  2. Lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten så det täcker.
  3. Koka burken i 2 ½ timmar (utan lock på kastrullen).
  4. Se till så att det finns vatten som täcker hela tiden.
  5. Häll av vattnet och låt burken svalna i kastrullen i 30 minuter.
  6. Öppna burken med en konservöppnare.
  7. Mjölken har nu blivit en tjock kolasås.
  8. Kör digestivekex och margarin i en matberedare.
  9. Bred ut kaksmulorna i en smord form med löstagbara kanter, ca 21 cm i diameter.
  10. Packa kaksmulorna med baksidan av en matsked.
  11. Bred på kolasås (om såsen är för tjock värm den i micron i några sekunder upphälld i en djup tallrik) och därefter vaniljyoghurt.
  12. Toppa med vackra jordgubbar eller hallon.
  13. Strö på jordgubbskulor.
  14. Njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept