Ernsts marinad med örter och vitlök

1,5 h
10
Ernsts marinad med örter och vitlök
Foto: Alexander Kvist/TV4

Örtig marinad med vitlök och rött vin som passar lika bra till entrecôte så väl som fläskkarré. Marinaden räcker till att marinera 10 portioner kött.

25 juni 2015
Visa mer
1,5 h
10

Du behöver

  • 0,5 knippe färsk salvia
  • 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl jungfruolja
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 knippe färsk persilja
  • 5 torkade lagerblad
  • 1 knipplök
  • 0,5 gul lök i skivor

Gör så här

  1. Mortla salvia och rosmarin med vitlök, salt och peppar. Lägg blandningen i skål.
  2. Tillsätt persiljeblad och bryt ner det gröna på knipplöken. Häll på vinet, olivolja och honung. Bryt sedan ner 3 av lagerbladen i mindre bitar i marinaden och häll marinaden över köttet.
  3. Toppa köttet med lök, 2 hela lagerblad, och rosmarinkvistar. Plasta och låt marinera i kylen, minst en timme, gärna längre.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept