Ernsts marinad med örter och vitlök

1,5 h
10
Ernsts marinad med örter och vitlök
Foto: Alexander Kvist/TV4

Örtig marinad med vitlök och rött vin som passar lika bra till entrecôte så väl som fläskkarré. Marinaden räcker till att marinera 10 portioner kött.

25 juni 2015
1,5 h
10

Du behöver

  • 0,5 knippe färsk salvia
  • 0,5 knippe färsk rosmarin (spara ett par hela kvistar)
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl jungfruolja
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 knippe färsk persilja
  • 5 torkade lagerblad
  • 1 knipplök
  • 0,5 gul lök i skivor

Gör så här

  1. Mortla salvia och rosmarin med vitlök, salt och peppar. Lägg blandningen i skål.
  2. Tillsätt persiljeblad och bryt ner det gröna på knipplöken. Häll på vinet, olivolja och honung. Bryt sedan ner 3 av lagerbladen i mindre bitar i marinaden och häll marinaden över köttet.
  3. Toppa köttet med lök, 2 hela lagerblad, och rosmarinkvistar. Plasta och låt marinera i kylen, minst en timme, gärna längre.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept