Rostade grönsaker

10 min
Rostade grönsaker
Foto: TV4
10 min

Du behöver

  • 11 st tomater
  • 4 st gula paprikor
  • 4 st röda paprikor
  • 1 knippe färsklök
  • 300 g färsk sparris
  • 1 dl honung
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl rostade valnötter
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • Torkad salvia
  • flingsalt
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor på bredden och lägg dessa i en långpanna med snittytan uppåt. Strö flingsalt på alla tomater. Rippla sedan honung, ca ½ msk på varje tomat.
  2. Kärna ur paprikan och dela i fjärdedelar och lägg dessa i långpannan.
  3. Dela färsklöken på mitten och lägg i pannan.
  4. Skär bort ca 2cm längst ner på sparrisen och lägg sedan dessa i pannan.
  5. Strö sedan salt över resten av grönsakerna. Krydda med torkad salvia och peppar från kvarn, honung och olivolja. Strö de rostade nötterna över grönsakerna.
  6. Rosta sedan allt sammans i ugnen på 225 grader i ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept