Fräsch Julsalat

Fräsch Julsalat
Foto: TV4

Det är generöst att ha en grönsallad på julbordet, det ger gästerna en möjlighet att välja annat än korv, kött och skinka.

Tryck på skalet runt om granatäpplet så lossnar kärnorna lättare när du öppnar frukten. Akta så den inte spricker bara! Saften kan ge färgglada fläckar.

16 december 2009
Visa mer

Du behöver

Sallad

  • 1 dl valnötter
  • 2 st äpplen
  • 2 dl västerbottenost
  • 2 st askar ruccola
  • 1 st granatäpple

Vinägrett

  • 1 st apelsin, pressad
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 2 tsk flytande honung
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta nötterna och gnid av skalen i en handduk.
  2. Skär äpplena i stora bitar.
  3. Bryt sönder västerbottenost i bitar.
  4. Blanda allting med ruccolasalladen.
  5. Skär itu granatäpplet och pilla ur de röda kärnorna. Lägg kärnorna på toppen av salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept