Bönsallad med stekt fläsk

20 min
4
Bönsallad med stekt fläsk
Foto: TV4
20 min
4

Du behöver

  • 600 g gröna bönor (haricots verts)
  • 1,5 dl rapsolja
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 dl citronsaft
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 msk hackad vitlök
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk honung
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl pumpafrön

Gör så här

  1. Koka bönorna i stor kastrull med saltat vatten i 3 min.
  2. Kyl sedan ned dem med kallt vatten för att bevara spänstigheten, häll därefter av vattnet.
  3. Skär upp det rimmade fläsket i tärningar och stek det knaprigt på hög temperatur i en stekpanna.
  4. Häll på rapsoljan och pressa citronen över bönorna i kastrullen.
  5. Tillsätt peppar efter smak.
  6. Hacka charlottenlöken och vitlöken och rör ned i kastrullen.
  7. Ringla honungen över bönsalladen och tillsätt det stekta fläsket med eller utan stekflott.
  8. Häll över drivor av grovt hackad bladpersilja samt pumpafrön och blanda väl.
  9. Servera bönsalladen i en stor skål till grillat kött.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept