Saffranssås med vitlök och lime

10 min
6
Saffranssås med vitlök och lime
Foto: Tv4

Ett gott tillbehör till skaldjur.

Se fler recept från

Sommar med Ernst


19 augusti 2011
10 min
6

Du behöver

  • 1 msk hett vatten
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • skal av 1 st lime
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Blanda upp saffranet med 1 msk hett vatten.
  2. Blanda crème fraichen och majonnäsen i en skål.
  3. Hacka vitlöken och krossa den tillsammans med saltet med sidan av kniven.
  4. Tillsätt vitlöksblandningen till såsen.
  5. Riv zesten (yttersta skalet) av en lime och tillsätt i såsen.
  6. Låt till sist saffrandropparna röras ned och krydda med peppar och salt efter smak.
  7. Servera med lite rivet limeskal på till kräftor eller räkor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept