Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin

Ernst Kirchsteigers friterade vildsvin
Foto: TV4

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1,4 liter vetemjöl
  • 150 g margarin

Gör så här

  1. Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
  2. Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska.
  3. Blanda i de torra ingredienserna. Spara lite mjöl till utbak.
  4. Jäses under duk ca 30 minuter.
  5. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.
  6. Ta ut grisar med pepparkaksformar. Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja. Rulla grisarna i kanel och socker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept