Revbensspjäll till jul, Ernst recept

Revbensspjäll till jul, Ernst recept
Foto: TV4

Recept på glaserade revbenspjäll till jul, ett måste på Ernst Kirchsteigers julbord! Koka dina revbensspjäll innan du glaserar dem så får du möra spjäll.

Glaserade revbensspjäll finns alltid på mitt julbord. Mina söner älskar det. Tricket att koka revbenspjällen före grillningen lärde jag mig av en turkisk kvinna. Bra knep även när man grillar på sommaren. /Ernst

17 december 2009
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Revbensspjäll till jul

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • svartpeppar

Glasering till revbensspjäll

  • 2 dl honung
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

  1. Revbensspjäll till jul
    Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter.
  2. Placera revbensspjället i långpanna.
  3. Glasering
    Blanda alla ingredienserna till en glasering.
  4. Pensla glaseringen på revbensspjällen.
  5. Griljera dina revbensspjäll i ugnen cirka 20 minuter, 175 grader.
  6. Pensla på mer glasering under tiden revbensspjällen är i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept