Ernsts paella med kantareller och kräftor

Paella
Foto: TV4
30 min
12
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

Paella

  • 9 dl ris
  • 1 paket saffran
  • 2 kg kycklinglårfilé
  • 3 st knippen rödlök, grovhackad
  • 6 st vitlöksklyftor, finhackad
  • 2 st spansk peppar, finhackad
  • 1 kg färska kantareller
  • 1 kg kryddig korv
  • 2 kg kräftor
  • 4 st citroner, klyftade till garnering
  • Persiljeblad, till garnering

Tillbehör

  • 5 st gula paprikor, delas på fyra
  • 5 st röda paprikor, delas på fyra
  • 300 g oliver
  • 2 st citroner, delas i två

Tomatröra

  • 1 kg plommontomater, hackade
  • 2 st knippen bladpersilja, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • Svartpeppar och flingsalt efter egen smak och tycke
  • 1 st rödlök, hackad
  • 2 msk tomatpure

Aioli

  • 4 st äggulor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • Flingsalt
  • 3,5 dl olivolja (rumstempererat)
  • 0,5 st citron
  • 1 st knippe finhackad dill
  • 2 msk vitvinsvinäger eller vit balsamico

Gör så här

  1. Paella
    Koka ris tillsammans med saffran enligt anvisningarna på paketet.
  2. Värm upp paellapannan och ha i olivolja.
  3. Börja med att steka kyckling.
  4. När kycklingen nästan är färdig lägger du till rödlök, vitlök och chili.
  5. Häll sedan i kantareller och slantad korv och stek tills kycklingen är helt genomstekt.
  6. Häll sedan i det förkokta saffransriset, några skvättar fiskfond och ca ett halvt glas vatten. Blanda paellan ordentligt.
  7. Lägg i kräftorna strax före servering och garnera till slut med persiljeblad och citronklyftor.
  8. Serveras tillsammans med grillade grönsaker, tomatröra och aioli.
  9. Tillbehör
    Ta alla grönsakerna och lägg på en ungsäker plåt med skinnsidan uppåt.
  10. Baka grönsakerna i 225 grader i ca 15 minuter eller tills paprikan blivit mjuk och fått ordentligt med färg.
  11. Tomatsås
    Hacka tomaterna lite kors och tvärs. Häll upp i en skål och mosa med försiktigt med händerna.
  12. Tillsätt hackad persilja, rödlök, tomatpuré och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  13. Aioli
    Krossa vitlöksklyftorna tillsammans med ett par nypor flingsalt i en mortel.
  14. Häll i de fyra äggulorna och mosa runt.
  15. Rör sakta ner den rumstempererade olivoljan tills du får en jämn aioli.
  16. Till slut häller du i den pressade citronen och hackad dill och rör runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept