Vit glögg

Vit glögg
Foto: TV4

Vit glögg med kardemumma, apelsin och kanel enligt Ernst Kirchsteigers recept. Gör gärna glöggen på ett vitt vin med lite sötma.

17 december 2009
Visa mer

Du behöver

Sockerlag

  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 st tunna apelsinskalsstrimlor, ca 4 cm

Vin

  • 1 st hel flaska lite sött vitt vin

Sprit

  • 2-3 dl brännvin special

Kryddor

  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • russin

Servering

  • russin
  • mandel

Gör så här

  1. Koka en sockerlag av vatten och socker. Låt svalna.
  2. Skär tunna strimlor av apelsinens skal.
  3. Blanda sockerlagen, vinet och alla övriga ingredienser utom mandeln. Värms försiktigt upp till kokpunkten. Får inte koka.
  4. Servera med mandel och eventuellt fler russin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept