Långkål

30 min
långkål
Foto: tv4

Långkål är ett gott inslag på julbordet. Grönkål kokas i skinkspad för att sedan blir krämig av grädde.

19 december 2013
Visa mer
30 min

Du behöver

  • 3 grönkålsstånd
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk honung
  • 2 liter buljongvatten/skinkspad
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl hackade nötter till garnering

Gör så här

  1. Repa bladen från den grova mittnerven.
  2. Strimla bladen.
  3. Skölj och koka sen de strimlade bladen i spadet i ca 20 min.
  4. Slå av vattnet.
  5. Fräs löken i smör i en stekpanna och sen i med grönkålsbladen.
  6. Tillsätt honung och balsamvinäger och låt det steka ett tag.
  7. Slå på grädde och låt det koka ihop.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Koka ihop och servera.
  10. Garnera med hackade nötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept