Ernst inlagda strömming

Ernst inlagda strömming
Foto: TV4

Löjrom-, pepparrot- och senapsinlagd strömming, perfekt till julbordet! Det tar cirka 7.5 timmar att göra Ernsts inlagda strömming.

I videoklippet ovan
Ernst visar hur man gör 3 sorters strömming till julbordet.

20 december 2012
Visa mer

Du behöver

Strömmingsinläggning

  • 0,5 kg strömmingsfileér
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 2 msk salt

Löjromsgravad strömming

  • 166 g inlagd strömming
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 100 g löjrom

Pepparotsgravad strömming

  • 166 g inlagd strömming
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färskriven pepparrot (1 dl eller efter egen smak)
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st litet juläpple, finhackat
  • 0,5 dl honung
  • Salt och nymalen vitpeppar efter tycke och smak

Senapsgravad strömming

  • 166 g inlagd strömming
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl söt svensk senap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vit balsamicovinäger
  • Nymalen vitpeppar efter tycke och smak
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl dill, finhackad

Gör så här

  1. Strömmingsinläggning
    Skölj fileérna och dra bort skinnet. Blanda vatten, ättika och salt. Rör om tills allt löst upp sig. Lägg i fileérna och ställ kallt i 6 timmar. Ta upp fileérna och låt rinna av.
  2. Löjromsgravad strömming
    Blanda majonäs och yoghurt. Lägg i den finhackade vitlöken, vitpeppar och salt och rör om. Lägg i den finhackade rödlöken och blanda ingredienserna med visp. Lägg nu i löjromen och rör om. Lägg till slut i fisken och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
  3. Pepparrotsgravad strömming
    Blanda ihop alla ingredienserna förutom strömmingen i en stor skål. Blanda ordentligt och lägg till sist i fisken och blanda. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
  4. Senapsgravad strömming
    Vispa ihop alla ingredienserna förutom olja, strömming och dill. Vispa samtidigt som du häller i oljan för att undvika att det skär sig. Lägg nu i den finhackade dillen och rör om. Lägg till slut i strömmingen och rör om. Låt stå kallt i ca 1 timme. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept