Bellini på vita persikor

Bellini
Foto: Tv4

Bellini, mousserande vin med persikopuré på vita persikor.

Man kan ställa in glasen innan man häller upp drinken i dem så blir drinken extra kyld. Om man vill göra ett alkoholfritt alternativ kan man ta cider istället för mousserande vin.

15 augusti 2013
Visa mer
5

Du behöver

Till 5 personer

  • 5 vita persikor
  • 75 cl mousserande vin, gärna prosecco

Till 35 personer

  • 35 vita persikor
  • 7 * 75 cl mousserande vin, gärna prosecco

Gör så här

  1. Kärna ur persikorna och lägg i en mixer. Mixa frukten tills det blir en puré.
  2. Häll upp purén i en form eller bunke, gärna gjord av plast så den inte spricker, ställ in i frysen över natten. När purén är frusen kan man blanda drinken.
  3. Ta 5 cl persikopuré i valfritt glas, häll över 15 ml mousserande vin, rör om och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept