Entrecôte Rossini

Entrecôte Rossini
Foto: TV4

Ett paradnummer i det franska köket uppkallad efter operakompositören. Ska man vara trogen originalet görs rätten på oxfilé och garneras med gåslever och tryffel.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 st fint marmorerade entrecôter
  • 1 burk fågelpastej
  • tryffel eller ersättning
  • 3-4 msk kaffegrädde
  • salt och peppar

Madeirasås:

  • 1 st morot, finhackad
  • 1 st liten gul lök, finhackad
  • 1 klyfta rotselleri, finhackad
  • 100 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 burk ospädd consommé
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • några kvistar persilja
  • 0,5 tsk timjan
  • 3 dl Madeira
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Fräs smör och grönsaker i en kastrull, rör om och tillsätt consommé, tomatpuré och kryddorna, utom salt. Småkoka en timme.
  2. Sila av skyn, smaka av med salt och peppar. Koka ihop madeiran till hälften, runda av med smör och häll ner skyn. Låt koka en kort stund.
  3. Rör ut pastejen med lite grädde. Krydda köttet och stek det i het panna ett par minuter på varje sida.
  4. Lägg upp på fat och slå på såsen. Klicka eller spritsa på pastejen och garnera med svamp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept