Entrecôte med bagarens potatis

Entrecôte med bagarens potatis
Foto: TV4

Medan ugnen ändå var varm kan man tänka sig att bagaren använde den till att laga sin potatis på detta vis. Entrecôte är gott till, tillsammans med en paprikaröra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 900 g entrecôte
  • salt och malen vitpeppar

Paprikaröra:

  • 500 g passerade tomater
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • Potatis:
  • 1 kg potatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 0,75 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Paprikaröra: Finhacka paprika, zucchini och lök. Häll olivolja i en panna och bryn löken, lägg därefter i paprika och zucchini. Blanda i passerade tomater och krydda med salt och peppar. Låt sjuda en halvtimme.
  2. Potatis: Sätt ugnen på 175°. Skär potatisen i fina skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Finhacka vitlöksklyftorna och löken. Häll över olivoljan, fördela löken och vitlöken över potatisen och krydda med salt och svartpeppar. Baka i 20 minuter. Häll av överflödig olivolja från potatisen. Finhacka persiljan och strö den över före servering.
  3. Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla köttet 3 minuter per sida. Servera med potatisen och paprikaröran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept