Enkel och krämig zucchinipasta

POPULÄRT
koket.se
Enkel och krämig zucchinipasta
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Enkel och krämig zucchinipasta

14 ingredienser

Snabblagad middag med pasta och färska grönsaker som zucchini, vitlök, chili, spenat och basilika. Likt en carbonara blir pastan krämig av äggulor, en skvätt pastavatten och generöst med parmesan.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 2 zucchini, grovt skurna
  • 2 klyftor vitlök, fint skivade
  • 1 röd chilifrukt, fint skivad
  • 100 g parmesanost
  • 3 äggulor
  • 1 förp spenat (à ca 65 g)
  • 1 kruka färsk basilika, finhackad
  • 0,5 knippe färsk persilja, finhackad
  • 1 citron, skalet, rivet
  • parmesanost, till servering
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Halvera zucchinin på längden och skär i halvmåneformade skivor. Skala och skiva vitlöken. Skär chilin i skivor (kärna ev ur chilin.
  2. Fräs zucchinin i olja i en stor panna. Tillsätt vitlök och chili när zucchinin fått lite färg, låt fräsa någon minut under omrörning.
  3. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  4. Riv parmesanen fint. Blanda ihop äggulor och parmesan.
  5. Blanda riven parmesan och äggula.
  6. Häll av pastan och spara 1-2 dl av kokvattnet. Tillsätt pastan i pannan med zucchinin och vänd runt.
  7. Tillsätt ägg- och parmesanblandningen och rör runt. Späd eventuellt med lite av pastavattnet.
  8. Avsluta med att vända i spenat, persilja och basilika. Riv i citronskal. Blanda runt och smaka av med salt
  9. Lägg upp i djup tallrikar. Riv över extra parmesan och mal över svartpeppar.