Saluhallens fina filé

Saluhallens fina filé
Foto: TV4

Oxfilé med rotsaksblandning, getostfylld paprika med karamelliserad rödlök och en kall örtsås.

Vintips från Emma och Berndt
Santa Carolina Barrica Gran Reserva art nr 6242 89 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


7 november 2011
Visa mer

Du behöver

  • 120 g oxfilé, per portion
  • Svartpeppar (hel)
  • Shezuanpeppar
  • rosépeppar
  • vitlöksklyftor

Rotsaksblandningen

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 4 st palsternackor
  • 4 st rödbetor

Sås

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 tsk salt

Karamelliserad lök

  • 4 st rödlökar
  • 2 msk smör
  • 4 msk socker
  • 4 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Rotfrukter
    Skala palsternacka och rödbetor, skrubba potatisen.
  2. Skär i stora bitar.
  3. Koka rotsakerna så de är nästan klara cirka 10-15 minuter, beroende på hur stora bitar du skurit.
  4. Lägg på en plåt för att sedan göras klara i ugn innan servering, cirka 5-10 minuter.
  5. Rosta pepparkornen i torr panna, mortla sedan kornen, rulla filén i pepparblandningen.
  6. Kött
    Bryn sedan köttet i smör tillsammans med ett par vitlöksklyftor och sedan in ugnen tills den mäter 54 grader, ta då ut köttet och låt det vila cirka 10 minuter (köttet blir då rosa).
  7. Sås
    Blanda alla ingredienser och ställ i kylen.
  8. Paprika
    Förkoka paprikorna ett par minuter och bryn sedan i grillpanna, fyll med getost och baka av i ugnen cirka 5 minuter innan servering.
  9. Karamelliserad rödlök
    Skär löken, stek i smör och tillsätt socker och balsamvinäger när löken mjuknat.
  10. Koka tills löken är helt mjuk.
  11. Toppa paprikorna med löken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept