Havtorn- och yoghurtglass

30 min
4
Havtorn- och yoghurtglass

Havtorn- och yoghurtglass med mannagrynspudding och müslitopping.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


21 januari 2013
Visa mer
30 min
4

Du behöver

Mannagrynsgrund

  • 1 dl mannagryn
  • 3 dl vatten
  • Nypa salt

Pudding

  • 125 g mjölk
  • 125 g grädde
  • 1 st vaniljstång, delad
  • 50 g socker
  • 2 st blötlagda gelatinblad
  • 125 g mannagrynsgrund

Havtorn- och yoghurtglass

  • 250 g havtornsjuice
  • 250 g naturell yoghurt
  • 50 g socker
  • 3 g citronsaft
  • 1 st gelatinblad

Müsli

  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1 dl cashewnötter
  • 1,25 dl havregryn

Gör så här

  1. Mannagrynsgrund
    Låt sjuda i 10 minuter – kyl.
  2. Pudding
    Häll upp ingredienserna i en kastrull, värm upp under vispning, dra ifrån och ta upp vaniljstången, vispa ner gelatinbladen och mannagrynsgrunden. Kyl i ca 1 timme, vispa sedan upp puddingen och häll i en spritspåse.
  3. Havtorn- och yoghurtglass
    Blötlägg gelatinet i kallt vatten, blanda de andra ingredienserna i en mixerkanna, ta 50 gram av juicen och värm upp på spisen, lägg i gelatinbladet och blanda i resten. Tillaga i glassmaskin. Servera!
  4. Müsli
    Blanda ihop vatten, honung och smör i en skål, micra tills smöret smält, blanda i nötterna och havregrynen, häll på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt torka med luckan öppen ytterligare 2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept