Krämig butternutsoppa

Krämig butternutsoppa
Foto: TV4

En krämig butternutsoppa med handskalade räkor och bladpersilja. Serveras med ett krispigt aiolibröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.



Dryck: Tyskt Rieslingvin, 50 grader Riesling från 2008, som enligt Tyska mått är torrt.

9 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • vatten
  • 1,5 st liten butternutpumpa
  • 2 st morötter, små
  • 2 st potatisar, små
  • 1 nypa curry
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • bladpersilja
  • 2 kg räkor med skal
  • 4 skivor surdegsbröd
  • majonnäs
  • 1-2 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Börja med att skala räkorna. Lägg in dem i kylen.
  2. Skala och gröp ut pumpan. Lägg i vatten och hönsbuljong, tillsätt morot och potatis för att soppan skall få en krämig konsistens, koka.
  3. Smaka av med salt och peppar samt en nypa curry (denna framträder inte i soppan). Låt koka.
  4. Blanda majonnäs med lagom mycket vitlök.
  5. Innan servering mixas soppan slät.
  6. Häll upp i skålar och toppa med räkor och bladpersilja.
  7. Lägg in brödet i ugnen en stund på hög värme, för att göra det lite krispigt. Servera med vitlöksmajonnäsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept