Lammfilé med grönsaks- och rotfruktssallad

Lammfilé med grönsaks- och rotfruktssallad
Foto: TV4

Kryddinlindad lammfilé med grönsaks- och rotfruktssallad och sötpotatispuré. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Rekommenderad dryck: Chateu Musare, Libanon, vatten.

13 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • lammfilé, ca 800 g
  • svartpeppar
  • rosmarin
  • vitlök
  • salt
  • smör och lite rapsolja till stekning

Grönsaks- och rotfruktssallad:

  • 500 g kokt kall potatis
  • Grönsaker, ex broccoli, gulrötter, palsternacka, sockerärtor
  • körsbärstomater (delade)
  • ruccola och machesallad

Salladsdressing:

  • 3 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • salt och peppar

Sötpotatispuré

  • 2 st sötpotatisar
  • en klick smör
  • mjölk (en skvätt)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lammytterfile gnids in med svartpeppar, rosmarin,vitlök och salt. Låt dra i ett par timmar.
  2. Stekes i varm panna med smör och lite rapsolja - hastigt för att täppa till porerna.
  3. Lagas i varm ugn ca 225 grader till temp uppgår till 55 grader.
  4. Stäng av ugnen, låt köttet stå kvar tills temp är ca 65 grader och blir ljust rosa. Skär i tunna skivor före servering.
  5. Grönsaks- och rotfruktssallad: Förväll snabbt grönsaker och rotfrukter. Häll över dressing.
  6. Blanda sist ner delade körsbärstomater, ruccola och machesallad.
  7. Sötpotatispuré: Koka två sötpotatisar skurna i klyftor.
  8. Kör i mixer tillsammans med en klick smör och lite mjölk till en lös konsistens. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept