Saffranscookies

Elisabeth johansson 2

Saffranscookies

11 ingredienser

30 min

Smaksätt cookisen med saffran och servera dem till adventsfikat!

Ingredienser

portioner
  • 225 g smör
  • 4,5 dl rörsocker
  • 2 ägg
  • 1 g saffran [2 förp]
  • 1 msk cognac
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk russin
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g nötter, grov hackade t ex valnötter, mandlar eller hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lös upp saffran i 1 matsked vätska, exempelvis cognac.
  2. Rör ihop smör, råsocker, saffran, socker, ägg och vaniljsocker. Blanda vetemjöl, och bakpulver och rör ner det. Vänd i övriga ingredienser.
  3. Dela upp degen i 40 bitar och rulla dem till bollar.
  4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna något och baka i ugnen cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.