Saffranspäron

Saffranspäron
Foto: Sara Palmquist

Du behöver

  • 1 kg päron
  • 1 liter vatten
  • 5 dl socker
  • 1 g saffran (2 pkt)
  • 2 st kardemummakärnor
  • 1 st kanelstång
  • 2,5 st stjärnanis (2-3 st)
  • 1,5 st torkad ingefära (1-2 st)
  • 1 st citron till citronvatten

Gör så här

  1. Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Lägg dem i citronvatten så att de inte blir bruna.
  2. Blanda vatten, socker och alla kryddor i en kastrull. Koka upp lagen och rör tills sockret har smält.
  3. Lägg i päronen och koka dem i 15- 25 minuter.
  4. Låt svalna och servera med lättvispad grädde eller glass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept