Elisabeth Johanssons juldessert med saffranspäron

Elisabeth Johanssons juldessert med saffranspäron
Foto: Sara Palmquist
8

Du behöver

  • 3 st äggulor + 2 st ggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 250 g philadelphiaost eller mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st apelsin, finrivet skal och 1 tsk av juicen
  • 3 st saffranspäron
  • 20 st pepparkakor

Chokladbräck

  • 100 g vitchoklad
  • 2 st pepparkakor
  • myntablad

Gör så här

  1. Vispa äggulorna och sockret poröst i en bunke.
  2. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
  3. Vispa ner färskosten i äggulesmeten.
  4. Vispa upp grädden i en separat bunke.
  5. Rör ner apelsinskal och juice i äggulesmeten. Vänd ner grädden och de uppvispade äggvitorna.
  6. Kärna ur och skär päronen i bitar. Smula pepparkakorna grovt.
  7. Häll upp smeten med päronbitar och pepparkakssmulor i glas. Toppa med pepparkakssmulor.
  8. Chokladbräck: Smält och temperera vitchoklad och bred över over head ark och strö över smulade pepparkakor.
  9. Garnera eventuellt med vit chokladbräck med pepparkakssmulor eller ett myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept