Matjes i glas

Matjes i glas
Foto: Holger Edström

Servera matjessillen som en fin förrätt, i glas. Då kan den göras i ordning i förväg och stå på lut i kylskåpet.

11 april 2011
4

Du behöver

  • 400 g matjessill
  • 6 st kokta potatisar
  • 1 st rödlök
  • 1 st ättiksgurka
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk finrivet citronskal

Gör så här

  1. Rör ihop gräddfil med dill, citronsaft och skal. Varva i fyra glas bitar av potatis, sill, hackad rödlök och ättiksgurka och gräddfilen. Garnera med en dillvippa och riv litet citronskal med zestjärnet. Ställ kallt innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept