Cowboysoppa med köttfärs

Cowboysoppa med köttfärs
Foto: MILIS SMITH/ Ica Bokförlag

Cowboysoppa med köttfärs

Av: Linda Skugge

Från: Malou efter tio

14 ingredienser

30 min

Ingredienser

portioner
  • 300 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 potatisar, tärnade
  • 1 paprika, tärnad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • färska örter

Gör så här

  1. Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt.
  2. Tillsätt potatis och paprika och fräs i ytterligare någon minut.
  3. Häll över köttfärsröran i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme.
  4. Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Krydda med oregano och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med färska örter