Nyttiga cannelloni med spenat

1h 15 min
4
Nyttiga cannelloni med spenat
Foto: TV4
1h 15 min
4

Du behöver

  • 1 sats tomatsås med tomat, basilika, vitlök och chili
  • 2 st knubbiga zucchini
  • 1 paket krämig feta ost eller keso
  • 1 l färsk spenat
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • smör/olivolja
  • 3 dl grädde
  • parmesanost av god kvalitet

Gör så här

  1. Tomatsås bas
    Skålla tomaterna i hett vatten och drag av skalen.
  2. Fräs vitlök och chili i lite olivolja
  3. Tillsätt tomaterna och basilikan och låt puttra på svag värme ca 30 minuter.
  4. Tillsätt ev ytterligare en skvätt olivolja.
  5. Salta efter smak och tillsätt en gnutta råsocker. Kom ihåg att den skall vara lite het såsen.
  6. Spenat
    Fräs vitlök och löken i lite olivolja.
  7. Vitlöken får inte ta färg då blir den besk.
  8. Lägg ned spenaten och vänd runt ca 3 minuter.
  9. Zucchinin
    Hyvla zucchinin i långa band. Försök får dem så breda och hela som möjligt. Detta är era pastaplattor som vi skall använda att rulla cannelonin av.
  10. Cannelloni
    Värm ugnen till 175 grader.
  11. Lägg 1 alt 2 band av zucchini tätt ihop. Klicka på lite spenat och en liten bit fetaost alt keso.
  12. Rulla ihop till en canneloni och lägg ned i en ugnsfast smörjd form med skarven nedåt.
  13. Fyll formen med rullar tätt packade.
  14. Slå över tomatsåsen, grädde efter smak och hyvla över parmesanost.
  15. Strö över lite havssalt och peppar från kvarn.
  16. Gratinera i ugn ca 30-40 minuter.
  17. Servera med en frisk grönsallad med lite oliver samt lite god pesto vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept